Want your
own Fotopage?








 
Che'pah Cake & Cupcake

By: chepah cook and craft

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 1-Dec-2008 07:16 Email | Share | | Bookmark
My New Home

FP ini akan menjadi koleksi resepi & cerita kek.....
Untuk Katalog Kek & Cupcake sila ke......

http://chepahcutecakes.blogspot.com


Tuesday, 21-Oct-2008 02:30 Email | Share | | Bookmark
WEDDING DOOR GIFT

cupcake wedding doorgift
Mega project, wedding cupcakes untuk Fiza.
2000pc cupcakes wedding doorgift.
Thanks a lot to Fiza & the family.


Cake: Vanilla Buttercake
Topping: Buttercream
Deco Flower: Royal Icing
Sticker & Ribbon

Interested
Please email me chepah75@yahoo.com for the quotation.


Tuesday, 23-Sep-2008 01:18 Email | Share | | Bookmark
CUPCAKE RAYA & KAD CUPCAKE RAYA

Cupcake Raya RM35/25pc
 
FOR NEW ENTRY, PLEASE SCROLL DOWN................
Kepada pengunjung FP che'pah, kawan2 sekolah, usm, sudi-sudikanlah terima Kad Cupcake Raya che'pah ni....kawan2 fp & blog boleh la gantung di 'rumah' masing2.....

SEMOGA GEMBIRA DI HARI RAYA......

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
MAAF ZAHIR & BATIN
SELAMAT MEMANDU... BERHATI-HATI DI JALAN RAYA.....



Kepada yg berminat dgn cupcake di atas sempena Open house boleh la call/sms che'pah.
Size: 5cm paper cup
Flavor: Vanilla/Orange/Choc
Quantity: 25pc
Price: RM35 only


SESSI GANTUNG KAD RAYA KAD RAYA
Terima Kasih Semua

# 1 Mamafami - http://mamafami.fotopages.com
# 2 Kak Misliha - http://misscreativecake.fotopages.com
# 3 Kak Tun - http://boxhousestudio.fotopages.com
# 4 Mak Lang - http://ulampegaga.fotopages.com
# 5 Kak Meen - http://jasmeen.fotopages.com
# 6 Kak Zai - http://dapurimpian.fotopages.com
# 7 Kak Ida - http://merpati66.fotopages.com
# 8 Ummi Aqil - http://shaishah.fotopages.com
# 9 Lynnhassan - http://lynnhassan.fotopages.com
# 10 Aimi - http://kamalina3773.fotopages.com


Tuesday, 23-Sep-2008 00:40 Email | Share | | Bookmark
Tag Ramadhan & Kad Raya

Tinggal 7 hari ramadhan akan meninggalkan kita.... Sebelum raya ni banyak2kanlah beramal... (nasihat utk diri sendiri). Dah dekat nak raya ni baru cheq nak pi kutip tag ramadhan drp kak anim penyulawa. Minta mahap la banyak2 kat anim.... bukan cheq tak sudi.. tapi cheq tak sempat.. maklum le anak dh bertambah, sibuk nak adapt dgn new lifestyle....

Terima kasih ya kak anim...

Yang ni pulak kad raya ddrp zira. Terima kasih....



Monday, 15-Sep-2008 06:35 Email | Share | | Bookmark
IFTAR DI RUMAH ABIT

Caramel Maktok
IFTAR di rumah ABIT... abit tu abah che'pah.. maknanya tok... Sabtu lepas abit & makcik jemput berbuka posa .... (padahal tiap2 minggu dtg) Yg ni kira special sikit sebab panggil semua adik beradik di KL.. Adik beradik che'pah ada 8 org semuanya... 6 keluarga di KL, 2 lagi di Kedah & Dungun... Kalau dah berjumpa memang kecoh semuanya...Masing2 bawa hidangan penuh dua meja...



Anak2 buah che'pah....

Selesai solat terawih di rumah..diimamkan oleh abit... makan moreh pulak...


Sambil makan dihiburkan gelagat sicilik...



Hidangan yang che'pah bawa hari tu...


Resepi Puding Gula Hangit...
Resepi asal maktok... arwah mak che'pah
Bahan2
8 biji telur A
3/4 cawan gula (kalau nak manis bubuh le 1 cawan)
1 tin susu cair
1 tin air (sukat pakai tin susu cair)
1/2 sudu kecil garam

1/2 cawan gula & 2 sudu besar air untuk gula hangit

Cara2:
1. Panaskan 1/2 cawan gula atas api kecil... bila dah gula dah perang tambah 2 sudu besar air.
2. Masukkan dalam loyang 8 atau 9 inci. Setkan Pengukus.
3. Pukul telur & gula guna pemukul telur je (2-3 minit je)
4. Masukkan garam, air & susu.. pukul sikit lagi..
5. Masukkan dalam loyang yg dah diisi dgn gula hangit tadi...
6. Kukus guna api besar selama 30-45minit
7. Sejukkan & hias dgn Fruit Cocktail

Note: che'pah kukus guna api besar supaya banyak sarang/lubang pada puding (teori sendiri... )
Selamat mencuba.. kalau tak sure camane... sms je...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net